Vacanta la Roma (Roman Holiday)

Vacanta la Roma este o comedie romantica din 1953, reunind in rolurile principale doi actori a caror amintire a dainuit de-a lungul timpului: Audrey Hepburn si Gregory Peck! Multora dintre voi aceste nume nu va spun nimic, voi apreciind doar actorii momentului: Jason Statham, Daniel Craig etc! Insa sa stiti ca marea majoritate a ideilor din filmele de astazi sunt preluate (ca sa nu spun copiate) din filmele vechi! Terminand cu paranteza, trebuie sa va spun ca Audrey Hepburn face un rol exceptional in acest film, in care interpreteaza o printesa dintr-o tara al carui nume nu este rostit, satula de limitele impuse de pozitia sa sociala! Ca atare, Ann (Hepburn) decide intr-o noapte sa evadeze putin din rutina ei sufocanta pentru a cunoaste viata oamenilor obisnuiti! In primul ei drum singura ea il intalneste pe Joe Bradley (Peck), ziarist de profesie, muritor de foame, care are grija sa-i ascunda adevarata natura a profesiei sale, precum si ea isi ascunde adevaratul statut social! Acesta, realizand ocazia ce i-a iesit in cale, aranjeaza cu seful lui un articol in exclusivitate despre printesa de 5000 $! Insa, pe parcursul zilei petrecute cu Ann, Joe realizeaza ce povara poarta fata pe umeri si intre ei doi ia nastere un sentiment cald si profund ce se transforma in durere la sfarsitul zilei, atunci cand ea se intoarce la viata ei oficiala.

Finalul filmului este reprezentat de catre o conferinta de presa la care participa si Joe, moment in care ei se privesc pentru prima oara asa cum sunt de fapt: printesa si ziarist! Dupa obisnuitele intrebari (idioate) adresate de catre ceilalti ziaristi, Ann ia decizia de a cunoaste cativa dintre ziaristii prezenti, adevaratul ei scop fiind acela de a face cunostinta cu Joe fara minciuni si prefacatorii.

Filmul se termina dupa plecarea printesei, cu Joe uitandu-se din cand in cand spre usa pe care ea a iesit, in timp ce paraseste incinta ambasadei!

Este un film plin de caldura si profund prin natura prestatiilor actoricesti ale lui Hepburn si Peck, care fac o pereche foarte frumoasa! Merita vazut!

Pentru acest rol, Audrey Hepburn a castigat Oscarul, Globul de aur, premiul BAFTA si Premiul Criticilor din New York!

Nota film: 10/10

Nota Audrey Hepburn: 10/10

Nota Gregory Peck: 9,5/10

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: