Ghici cine vine la cina (Guess who’s coming to dinner)

               
                              
Putini sunt cei care n-au auzit de acest film atat de apreciat!!
Este un film de nota 10, care la prima vedere pare o comedie, insa odata ce intelegi implicatiile subiectelor puse in discutie devine o drama profunda, excelent jucata si pusa in scena!
Celebrul cuplu Katharine Hepburn-Spencer Tracy interpreteaza in acest film un cuplu a caror fiica se intoarce din Hawaii, impreuna cu logodnicul sau. Pana aici nicio problema, insa desi logodnicul fetei este un doctor de renume mondial este de asemenea si de culoare!! Desi surprinsa, mama fetei accepta imediat relatia, la fel ca si mama baiatului, insa cei doi tati au rezerve in a-si da aprobarea pentru o relatie care va aduce multa durere copiilor sai in lumea anilor ’70!
O scena foarte emotionanta este aceea in care Spencer Tracy isi arata intreaga sa forta actoriceasca si rosteste o fraza care mie mi s-a intiparit in minte: „Daca tu simti pentru fiica mea, macar jumatate din ce-am simtit eu pentru Christina, atunci e mai mult decat suficient!” Impactul acestor cuvinte este cu atat mai mare cu cat iubirea dintre Hepburn si Tracy a devenit celebre prin faptul ca au fost amanti publici. Ea a acceptat sa-i fie amanta, deoarece el era casatorit in spiritul catolic care nu-i permitea sa divorteze.
Per total, este un film cald, care captiveaza inca de la inceput, iar jocul actorilor este impecabil! Eu, personal, ador acest film! De la primele cadre l-am pus pe lista filmelor de suflet, alaturi de Gone with the wind!
Reclame

1 comentariu (+add yours?)

  1. fatadinport
    Feb 20, 2009 @ 12:18:31

    Hmm..azi la masa discutam cu Cristina despre filme preferate, si constat ca voi aveti ca film preferat acelasi film. Liv, il mai vezi o data cu mine? ma refer la gone with the wind. in traducere a la roumanes…Dus cu vantu’….:)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: