Nora Roberts

Nora Roberts este scriitoarea mea de suflet, de la ea plecand pasiunea mea pentru carti! Am scris in pagina de Carti favorite titlurile mele preferate scrise de ea, iar aici o sa dezvolt putin subiectul!

1) Sweet revenge (Dulce va fi razbunarea) – Adrianne este o printesa a Jaquir-ului, o tara musulmana, nascuta dintr-un tata musulman, regele Jaquir-ului si o mama occidentala, o actrita faimoasa de la Hollywood! Insa nu totul este la fel de frumos precum suna! Regele Jaquir-ului este un om autoritar, ce-si doreste baieti! Dat fiind faptul ca mama Adriannei nu mai poate avea copii, este torturata fizic si psihic de sotul ei. Insa ca orice mama care isi iubeste copilul, ea isi risca viata pentru a-si scoate fiica din Jaquir, crezand ca asa se va termina totul! Insa Adrianne nu poate sa uite ca mama ei a devenit o epava emotionala, datorita tatalui sau! Asa incat ea devine Umbra, un hot misterios care fura bijuterii! Insa toate acestea sunt doar exercitii pentru scopul suprem al Adriannei: sa fure de la tatal ei, mandria Jaquir-ului, un colier somptuos numit Soarele si Luna, care, de fapt, era cadoul de nunta al mamei sale. Dar planurile ei construite de-a lungul timpului se clatina cand in viata ei apare dragostea!

2) Genuine Lies (Minciuni adevarate) – una dintre cele mai reusite carti ale Norei Roberts. Eve Benedict este o actrita respectata si admirata chiar daca este trecuta de prima tinerete. Tenacitatea si frumusetea ei i-au adus o cariera doldora de succes, chiar daca Hollywood-ul a trecut prin atatea schimbari. Insa viata ei se schimba in momentul in care ia urmatoarea decizie: sa scrie o carte autobiografica, dand la iveala cele mai intime secrete, atat ale ei cat si ale altora! Si cum nimic nu-i place Evei mai mult decat sa provoace senzatie, o angajeaza pentru carte pe tanara Julia Summers, care de fapt este fiica pe care Eve a dat-o spre adoptie cu mult timp in urma! Insa din umbra pandesc multi dusmani care ar face orice ca Eve sa renunte la carte!

3) Carnal innocence (Inocenta carnala) – am recitit de curand aceasta carte, pe care o ador. In micul oras Innocence din statul Mississipi, lumea este terorizata de o serie de crime brutale. Caroline Waverly, o violonista de succes revine in orasul unde au trait bunicii ei pentru a-si regasi pacea pe care a pierdut-o la varsta de 8 ani, cand parintii ei si-au dat seama ca este un copil-minune al muzicii. Insa aici gaseste o lume plina de spaime, intrigi, intuneric, dar si dragoste si tandrete. Deoarece, in momentul in care o vede pe Caroline, pentru Tucker Longstreet nu mai exista nimeni altcineva! Dar un criminal vaneaza din umbra pericolul pandeste la tot pasul!

4) True betrayals (Iubiri si tradari) ne introduce in lumea fascinanta a curselor de cai. In ziua in care divortul ei este pronuntat, Kelsey Byden primeste o veste-soc: mama pe care o credea moarta traieste si tocmai a iesit din inchisoare, unde isi ispasise pedeapsa pentru omucidere. Nerezistand ocaziei de a-si cunoaste mama, Kelsey de muta la ferma ei din Virginia si invata despre cursele de cai. Viata ei se schimba atunci cand Gabriel Slater, vecinul lui Naomi incepe sa-i faca avansuri. Insa el se va dovedi un sprijin nepretuit pentru Kelsey, atunci cand ea se va decide sa afle adevarul despre crima pe care a comis-o mama ei, scotand la iveala lucruri dureroase.

5) Montana Sky (Fii sotia mea) prezinta povestea a trei surori dupa tata, ce se cunosc pentru prima oara la immormantarea lui. Afland ca ferma le-a fost lasata lor in trei parti egale si trebuie sa locuiasca impreuna pentru un an, ele vor incerca din rasputeri sa gaseasca punti de legatura intre ele! Dar un personaj nemultumit le terorizeaza din umbra! Se spune ca aceasta este cea mai iubita carte a Norei Roberts!

6) Sanctuary (Sanctuarul) – este povestea lui Jo Ellen Hathaway si a fratilor sai si incercarile lor de a accepta ca mama lor i-a parasit cand erau mici! Intorcandu-se pe insula pe care a crescut, Jo descopera ca are multe de lucruri de invatat despre familia ei si, colac peste pupaza, se indragosteste de Nathand Delaney! Dar Nathan aduce cu el un secret teribil, referitor la mama lui Jo!

7) Homeport (Doamna furata) – Miranda Jones este un arheometrist respectat, ce este chemat la Florenta sa autentifice o sculptura din bronz. Toate testele arata ca bronzul este autentic, dar o scurgere catre presa are drept consecinta concedierea Mirandei. Socul cel mare vine mai tarziu, cand Miranda afla ca o serie noua de teste a aratat ca bronzul e fals! Cu reputatia sifonata, ea primeste inca un soc, atunci cand Ryan Boldari, patron de galerie de arta ziua si hot profesionist de arta noaptea, ii spune ca o alta sculptura de bronz, autentificata de ea este falsa. Desi este de o cinste ireprosabila, Miranda se aliaza cu Ryan, incercand sa afle cine incearca s-o distruga! Desigur, atractia sexuala dintre ei este cireasa de pe tort!

8) The reef (Pasiune periculoasa) – ne aduce in lumea cautatorilor de comori subacvatice!Personajele principale, Tate Beaumont si Matthew Lassitter, se aliaza in cautarea unui pandantiv, numit Angelique’s Curse, care se spune ca aduce numai ghinion proprietarilor. Insa in spatele lor se afla Silas VanDyke, un om foarte puternic si obsedat de talisman, obisnuit sa obtina ce doreste, prin orice mijloace!

9) River’s end (Incredere tradata) – este povestea Oliviei, copil orfan de mama de la varsta de 4 ani si cu tatal aflat in inchisoare. Pe masura ce creste bunicii ei o tin cat se poate de aproape, pentru a nu o pierde si pe ea. Dar cand Noah Brady intra in viata ei cu anuntul socant ca va scrie o carte despre uciderea mamei ei si ca tatal ei coopereaza, lumea Oliviei se zdruncina din temelii, mai ales ca intr-un final adevarul iese la iveala!

Trilogii

1) Concannon sisters este formata din urmatoarele carti: Born in fire (Nascuta in foc), Born in ice (Nascuta in gheata) si Born in shame (Nascuta in rusine), iar titlul provine de la imprejurarile in care s-au nascut cele trei surori: Maggie a fost fructul unei nopti de pasiune, Brianna a fost rezultatul unui simt de datorie fata de institutia casatoriei, iar Shannon este produsul unei aventuri extraconjugale! In fiecare din cele trei carti este prezentat drumul parcurs de fete pentru a gasi si a accepta dragostea in viata lor! Favorita mea este Nascuta in gheata!

2) Dream trilogy (compusa din Daring to dream, Holding the dream si Finding the dream) prezinta povestea a trei prietene, Margo, Kate si Laura, care incearca sa razbeasca prin incercarile la care le supune viata. Margo isi vede cariera de fotomodel terminata in momentul in care politia o aresteaza alaturi de impresarul ei sub acuzatia de posesie de droguri. Desi este absolvita, fotomodeling-ul este de domeniul trecutului, asa incat ea se intoarce acasa pentru a se regasi! Kate are o viata complicata rau de tot: tatal ei a fost un delapidator, care a murit intr-un accident de masina, impreuna cu mama ei, asociatii de la compania de contabilitate unde lucreaza o suspecteaza de delapidare (asta pe bune ca e banc cosmic), e slaba moarta si, colac peste pupaza s-alege si cu ulcer! Laura isi gaseste sotul in pat cu alta femeie, iar cand acesta goleste conturile comune de bani (inclusiv banii de colegiu ai copiilor lor), ea prefera demnitatea si se inhama la doua slujbe pentru o putea scoate inainte! Evident, ca pe langa toate acestea probleme, fetele trebuie sa faca fata si dragostei. Preferata mea este Finding the dream!

3) Seria Fratii Quinn contine 4 carti: Sea Swept, Rising tides, Inner Harbor si Chesapeake blue. Eroii sunt 3 barbati care provin din paturile de jos ale societatii si cunosc lucruri pe care niciun baiat n-ar trebui sa le stie! Sansa lor s-a numit Ray si Stella Quinn, 2 oameni deosebiti care n-au putut avea copii, astfel ca i-au adoptat pe Cam, Ethan si Phillip, facandu-i sa devina oameni total diferiti de parintii lor biologici! Tema centrala a seriei o reprezinta misterul adoptiei unui pusti de 12 ani, Seth DeLauter! Pe masura ce fiecare dintre frati isi gaseste iubirea se lamureste si o bucatica din mister. Cea mai buna carte este Sea Swept!

4) Irish Gallagher’s Pub – este o trilogie in care realul se impleteste cu supranaturalul. Realul se refera la trei frati Gallagher, Aidan, Shawn si Darcy, si povestile lor de dragoste! Supranaturalul se refera la o legenda tipic irlandeza: se spune ca printul zanelor, Carrick, s-a indragostit de o muritoare, Lady Gwen! Insa nu a stiut sa-si declare iubirea, preferand sa incerce s-o seduca prin lucruri materiale. Prima oara i-a adus diamante culese din razele soarelui, dar Gwen l-a refuzat. A doua oara a transformat lacrimile lunii in perle si i le-a oferit. Intre timp, Gwen se maritase si era insarcinata. Din nou, l-a refuzat! A treia oara cand a venit la ea, i-a desertat la picioare safire smulse din inima marii! De aceasta data, Gwen era batrana si a inceput sa planga, spunandu-i ca nu si-a dorit de la el niciodata decat sa-i spuna c-o iubeste si-o doreste alaturi de el! Si atunci ar fi lasat balta tot, pentru a-l urma! Furios, Carrick a aruncat un blestem asupra amandorura: niciunul sa nu-si gaseasca linistea si sa nu fie fericiti, pana ce dragostea adevarata va intalni dragoste adevarata de 3 ori! Pietrele pretioase pe care Carrick i le-a daruit lui Gwen reprezinta si titlurile care compun trilogia: Jewels of the sun, Tears of the moon si Heart of the sea! Primele 2 sunt superbe!

5) Trilogia Three Sisters Island – iarasi o trilogie in care realitatea da mana cu fictiunea. Premisa de la care porneste toata treaba din trilogia asta este urmatoare: in 1782, in Massachussets, vanatoarea de vrajitoare era in floare. Ca sa-si poate practica in continuare „meseria”, trei surori de mestesug isi unesc puterile si smulg (la propriu) o bucata din coasta statului, „aterizand” cu ea in largul oceanului. In 2002, surorile traiesc reincarnate in alte femei: Nell, Ripley si Mia! Dar la fel si cel care le-a haituit acum 300 de ani!  Vanatoarea incepe din nou, iar fetele trebuie sa lupte din rasputeri pentru a nu face alegerile nefericite pe care le-au facut inaintasele lor! Evident, puterea de a trece cu bine peste aceste incercari va izvori din dragoste! Trilogia este formata din urmatoarele carti Dance upon the air (Dans in vazduh), Heaven and Earth (Secrete periculoase) si Face the fire (Infruntand focul) si-mi plac toate trei!

10 comentarii (+add yours?)

  1. Catalina
    ian. 22, 2010 @ 23:45:07

    O ador! Iubesc atat de mult cartsile ei. Sunt extraordinare, pacat ca filmele dupa cartsi nu sunt foarte reusite. 😦 Nu potsi descrie sentimentele atuci cand citesti cartsi de-a ei!

    Răspunde

  2. claudia denisa z
    mai 21, 2010 @ 12:10:40

    minunat scrie nora roberts.am citit multe din romanele ei dar cel mai mult mi-a placut born in ice foarte misto ar merita o ecranizare

    Răspunde

  3. Contabil
    apr. 29, 2011 @ 07:42:23

    Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

    Răspunde

  4. Roxana
    aug. 24, 2011 @ 11:36:02

    Eu citesc acum trilogia cercului.Ti-o recomand cu caldura.Este compusa din Crucea lui Morrigan,Dansul zeilor si Valea Tacerii.Nu le poti lasa din mana,sunt fascinante.

    Răspunde

  5. Raluca
    dec. 13, 2011 @ 22:50:35

    Buna,

    Am descoperit recent cvartetul fratilor Quinn dar din pacate am inceput cu ultima carte…Chesapeake blue si apoi am gasit-o si pe cea de a 3-a, Inner Harbor.
    As dori sa le gasesc si pe primele doua dar chiar nu stiu ce titluri au in romana si nu stiu daca se mai gasesc in librarii, sa iau toata seria.
    Ma poate ajuta cineva?

    Multumesc 🙂

    Răspunde

    • aristokat
      dec. 15, 2011 @ 12:58:37

      Buna, Raluca,

      Atunci cand am citit eu primele doua carti din seria fratilor Quinn, prima carte se numea „Nimic decat placere” si a doua „Placeri vinovate”! Am intrat si pe site-ul editurii Miron si cartile au fost re-editate sub aceleasi titluri.

      Răspunde

  6. Lexy
    aug. 16, 2012 @ 07:50:30

    Trilogia fratilor Quin, imi spune cineva care sunt titlurile in romana? Prima din serie este Nimic decat placere, care nu are nimic de a face cu titlurile in engleza, dar restul?

    Răspunde

Lasă un comentariu